TWERK is het kleinste maatwerkbedrijf van Vlaanderen. In hartje Herentals geeft TWERK een goede job aan 30 doelgroepmedewerkers met autisme, begeleid door een professioneel team van 6 ergotherapeuten en orthopedagogen. TWERK produceert en verpakt Fairtrade chocolade voor grote en kleine ondernemingen, instellingen en organisaties allerhande chocoladegeschenkjes, voor sinterklaas, kerst, pasen of andere gelegenheden of evenementen.

Mensen met een autismespectrumstoornis vinden niet vaak een goede aansluiting met de arbeidsmarkt. Door naar TWERK te komen, krijgen ze structuur, zin, goesting én geluk in hun leven. TWERK garandeert aan zijn medewerkers een goede job en een goed loon.
Het is dan ook niet meer dan logisch dat ook de cacaoproducenten in het zuiden dat verdienen, en daarom werkt TWERK alleen met de beste Fairtrade grondstoffen. In 2019 werd TWERK na een doorgedreven audit volledig Fairtrade gecertificeerd, wat vrij uniek is voor een onderneming van een dergelijk beperkte omvang.

De coronacrisis had ook voor TWERK zware gevolgen. Tijdens de (eerste) lockdown moesten alle doelgroepmedewerkers als risicogroep in tijdelijke werkloosheid gaan, en iedereen kon pas terug aan de slag na investeringen en verbouwingswerken om aan alle veiligheids- en gezondheidsnormen te voldoen. Bovendien daalde de vraag naar chocolade geschenkjes spectaculair. Ook daarom innoveerde TWERK zijn dienstverlening naar thuisverzending van covid-proof en breukvrije chocoladeproducten. We kwamen er zelfs mee op Kanaal Z.

Nu, tijdens deze coronagolf, moeten we op doktersadvies nog steeds een aantal van onze doelgroepmedewerkers thuishouden. Enkele van hen geven we wel thuiswerk: ze monteren doosjes en bereiden verzendingen voor of verzorgen de boekhouding en ICT. TWERK is daarmee een van de weinige maatwerkbedrijven die ook thuiswerk mogelijk maakt voor zijn doelgroepmedewerkers. Zo blijven ze structuur en een zinvolle dagbesteding krijgen, en is hun loon gegarandeerd.

Wil je nog meer weten, ook over onze chocoladeproducten? Ga dan naar www.twerk.be.

Scroll to Top